Skocz do zawartości

Browar Lichtus


Lichtus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

 

Jestem od niedawna na piwo.org. To mój pierwszy wpis a 9 warka. Postaram się poprzednie również dodać. 

 

Dzisiaj moja 9 warka 

 

Tym razem Weizen

 

Zasyp:

 

1 kg pilzeński Strzegom

1,3 kg przeniczny Strzegom

0,1 kg monachijski Strzegom

0,2 kg WES Ekstrakt słodowy suchy pilzeński

 

Zacieranie :

 

8.5 l wody

 

44 st. - 20 min

63 st - 50 min

72 st. - 20 min

 

78 st - 0 min

 

Wysładzanie 9 l wody + 1 l na rozrobienie ekstraktu

 

Ilość brzeczki przed gotowaniem: 16.3 l

Gęstość brzeczki przed gotowaniem: 10.8 Blg

Gotowanie: 60 min

 

Chmiele 

 

do gotowania: 13 g Hersbrucker - 60 min

 

Drożdże:

 

Mauribrew Weiss suche 12.5 g

 

Gęstość brzeczki po gotowaniu: 11.7 Blg

Ilość brzeczki nastawnej: 13 l

 

Czas warzenia : 4.5 h

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.