Lichtus Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witajcie Jestem od niedawna na piwo.org. To mój pierwszy wpis a 9 warka. Postaram się poprzednie również dodać. Dzisiaj moja 9 warka Tym razem Weizen Zasyp: 1 kg pilzeński Strzegom 1,3 kg przeniczny Strzegom 0,1 kg monachijski Strzegom 0,2 kg WES Ekstrakt słodowy suchy pilzeński Zacieranie : 8.5 l wody 44 st. - 20 min 63 st - 50 min 72 st. - 20 min 78 st - 0 min Wysładzanie 9 l wody + 1 l na rozrobienie ekstraktu Ilość brzeczki przed gotowaniem: 16.3 l Gęstość brzeczki przed gotowaniem: 10.8 Blg Gotowanie: 60 min Chmiele do gotowania: 13 g Hersbrucker - 60 min Drożdże: Mauribrew Weiss suche 12.5 g Gęstość brzeczki po gotowaniu: 11.7 Blg Ilość brzeczki nastawnej: 13 l Czas warzenia : 4.5 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się