Jump to content

Recommended Posts

Witajcie

 

Jestem od niedawna na piwo.org. To mój pierwszy wpis a 9 warka. Postaram się poprzednie również dodać. 

 

Dzisiaj moja 9 warka 

 

Tym razem Weizen

 

Zasyp:

 

1 kg pilzeński Strzegom

1,3 kg przeniczny Strzegom

0,1 kg monachijski Strzegom

0,2 kg WES Ekstrakt słodowy suchy pilzeński

 

Zacieranie :

 

8.5 l wody

 

44 st. - 20 min

63 st - 50 min

72 st. - 20 min

 

78 st - 0 min

 

Wysładzanie 9 l wody + 1 l na rozrobienie ekstraktu

 

Ilość brzeczki przed gotowaniem: 16.3 l

Gęstość brzeczki przed gotowaniem: 10.8 Blg

Gotowanie: 60 min

 

Chmiele 

 

do gotowania: 13 g Hersbrucker - 60 min

 

Drożdże:

 

Mauribrew Weiss suche 12.5 g

 

Gęstość brzeczki po gotowaniu: 11.7 Blg

Ilość brzeczki nastawnej: 13 l

 

Czas warzenia : 4.5 h

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.