Dr_Herman Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Serwus 09.09.2017 gotowałem aipę, wyszło 23 litry ok. 14,7 BLG, zebrałem 650ml rezerwy, zagotowałem ją i przelałem do słoika wygrzanego w piekarniku w temp. ok. 150st i czeka ona w lodówce na rozlew, który chcę zrobić jutro. W zeszły poniedziałek warzyłem vermont ipę ok. 11,5 BLG, z której zebrałem 0,5 l rezerwy. Plan jest taki aby wykorzystać obie rezerwy przy butelkowaniu aipy z 09.09. No i pytanie jest takie czy mieszaliście rezerwy z różnych piw. Poza tym tej rezerwy z vermonta nie przelałem do słoika tylko jest w naczyniu szklanym w lodówce przykryta folią aluminiową. Z wyglądu i w smaku jest ok, ale boję się czy w niej coś już nie kiełkuję. Zagotowałbym ją przed rozlewem i zmieszał z rezerwą ze słoika. Pytanie jest czy robić tak czy nie , czy ta rezerwa z vermonta jest raczej wątpliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się