Belzebub Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 http://twojbrowar.pl/prestashop/565-brew-body-1kg.html Czy ktoś może to stosował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Maltodekstryna; nie stosowałem bo nie było w sprzedaży, ale na pewno kupię - pozwala podnieść treściwość piwa, gdy przypadkiem wyszło za wytrawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 już o tym pisałem ale nie było większego zainteresowania. ja stosuję z powodzeniem syrop skrobiowy który się składa z 80 % z dekstryn syrop do kupienia w każdym średnim mieście za ok 2,5 zł kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 BNP a masz jakis link do sklepu gdzie to sprzedają ? Chyba też się skuszę o pokombinuję z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 maltodekstryna jest na aledrogo http://www.allegro.pl/item953484428_maltodekstryna_kukurydziana_najlepsza_14zl_kg.html syrop skrobiowy kupisz w sklepie dla zaopatrzenia cukierni/piekarni - tylko pytaj o niskoscukrzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 zakupiłem ostatnio ten wynalazek do niekoalkoholowego piwa, które mam zamiar w weekend zmontować. Smak proszku podobny jest do śmietanki do kawy (w proszku). Po rozpuszczeniu nie wyczywam żadnej słodyczy. Dodałem drożdży, żeby sprawdzić czy w ogóle fermentuje. Jakaś praca drożdży jest zauwazalna, ale podejrzewam, że to skutek ich obudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się