JacekKocurek Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 (edited) Bardzo jasne i lekko opalizujące. Nagazowanie przyzwoite, bez przesady. Piana wysoka, biała i bardzo trwała ("zazdraszczam"). W aromacie głównie chmiel, na drugim planie słód pilzneński. W smaku podobnie plus potężna jednak nie pozostająca goryczka. Bardzo dobre piwo Pako, dzięki za możliwość spróbowania. Edited March 19, 2010 by jkocurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 (edited) Dzięki za opinię cieszę się że Ci smakowało. Jeżeli chodzi o goryczkę, to obliczając ilość chmielu myślałem że ma 7-8 %AK, a podczas spotkania u Pierona okazało się,że ma chyba co najmniej 10%AK, dlatego prawie wszystkie piwa na tym chmielu mam przechmielone No trudno ,co nawarzyłem trzeba będzie wypić :beer: edit : aha, jesteś pierwszy, bo ja go jeszcze nie piłem :lol: Edited March 20, 2010 by pako1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 Dzięki za opinię cieszę się że Ci smakowało.Jeżeli chodzi o goryczkę, to obliczając ilość chmielu myślałem że ma 7-8 %AK, a podczas spotkania u Pierona okazało się,że ma chyba co najmniej 10%AK, dlatego prawie wszystkie piwa na tym chmielu mam przechmielone No trudno ,co nawarzyłem trzeba będzie wypić :beer: :) edit : aha, jesteś pierwszy, bo ja go jeszcze nie piłem :lol: No patrz, aby raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts