Korzen_ Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Hej, koledzy mam dylemat jaki zawór zamontować do garnka. Zastanawiam się nad 1/2'', tylko nie wiem czy przez 1/2'' zacier będzie bez problemów spływał, czy będzie się blokował. Opcją jest 1'' zawór, ten z kolei jest po prostu wielki. Podpowiedzcie, który będzie lepszy. Z góry dzięki, Korzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jeśli nie planujesz jakichś olbrzymich wybić to 1/2 w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A zawór 3/4"? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Czy to będzie 1/2 3/4 czy 1 to i tak wszystko zależy od tego jaki króciec dasz na wylocie, bo to on będzie ograniczał przepływ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Wszystko w tym samym rozmiarze. Gar ma 50 l i ostatnio był pełny, 12 kg słodu i 36 l wody, więc dość gęsty zacier. Mam na stanie 1'' komplet, tylko przeraża mnie rozmiar zaworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Ja bym montował calowy, ten się na pewno nie przytka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi