Skocz do zawartości

Jankasper

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

 

z okazji mojej 50 warki postanowiłem zrobić pierwsze piwo dolnej fermentacji.

 

Lubię lagery mocno słodowe.

 

Oprócz pilzneńskiego, carapils i monachijskiego II chciałem dodać słód biscuit.

 

Co wy na to? warto?

 

Warka nr 51 to też będzie lager, pilzneński ze słodem melanoidynowym. Zacieranie dekokcyjne, dwuwarowe.

 

Za wszelkie sugestie co do proporcji, słodów będę wdzięczny.  Chcę poprostu uwarzyć 2 ładne lagerki.

 

Mam ze słodów:

SŁÓD PALE ALE Maris Otter

SŁÓD WIEDEŃSKI

SŁÓD MONACHIJSKI II

SŁÓD PALE ALE

SŁÓD BISCUIT

SŁÓD MELANOIDYNOWY

SŁÓD ZAKWASZAJĄCY

 

Drożdże - SAFLAGER W34/70 -  i GLW35 GERMAN LAGER 10 g - Gozdawa, chmiel marynka, żatecky, palisade i kolekcja chmieli amerykańskich.

 

 

       
       
       
       
       
       
       
       
   
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.