Jump to content

Recommended Posts

Dobry wieczór,

 

z okazji mojej 50 warki postanowiłem zrobić pierwsze piwo dolnej fermentacji.

 

Lubię lagery mocno słodowe.

 

Oprócz pilzneńskiego, carapils i monachijskiego II chciałem dodać słód biscuit.

 

Co wy na to? warto?

 

Warka nr 51 to też będzie lager, pilzneński ze słodem melanoidynowym. Zacieranie dekokcyjne, dwuwarowe.

 

Za wszelkie sugestie co do proporcji, słodów będę wdzięczny.  Chcę poprostu uwarzyć 2 ładne lagerki.

 

Mam ze słodów:

SŁÓD PALE ALE Maris Otter

SŁÓD WIEDEŃSKI

SŁÓD MONACHIJSKI II

SŁÓD PALE ALE

SŁÓD BISCUIT

SŁÓD MELANOIDYNOWY

SŁÓD ZAKWASZAJĄCY

 

Drożdże - SAFLAGER W34/70 -  i GLW35 GERMAN LAGER 10 g - Gozdawa, chmiel marynka, żatecky, palisade i kolekcja chmieli amerykańskich.

 

 

       
       
       
       
       
       
       
       
   
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.