Jankasper Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Dobry wieczór, z okazji mojej 50 warki postanowiłem zrobić pierwsze piwo dolnej fermentacji. Lubię lagery mocno słodowe. Oprócz pilzneńskiego, carapils i monachijskiego II chciałem dodać słód biscuit. Co wy na to? warto? Warka nr 51 to też będzie lager, pilzneński ze słodem melanoidynowym. Zacieranie dekokcyjne, dwuwarowe. Za wszelkie sugestie co do proporcji, słodów będę wdzięczny. Chcę poprostu uwarzyć 2 ładne lagerki. Mam ze słodów: SŁÓD PALE ALE Maris Otter SŁÓD WIEDEŃSKI SŁÓD MONACHIJSKI II SŁÓD PALE ALE SŁÓD BISCUIT SŁÓD MELANOIDYNOWY SŁÓD ZAKWASZAJĄCY Drożdże - SAFLAGER W34/70 - i GLW35 GERMAN LAGER 10 g - Gozdawa, chmiel marynka, żatecky, palisade i kolekcja chmieli amerykańskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tombatold Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Gratuluję i powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankasper Posted October 18, 2017 Author Share Posted October 18, 2017 8 hours ago, Tombatold said: Gratuluję i powodzenia. a podziękować, zobaczymy jak wyjdzie ciasteczkowy lager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 I jak wyszedł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts