Jankasper Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dobry wieczór, z okazji mojej 50 warki postanowiłem zrobić pierwsze piwo dolnej fermentacji. Lubię lagery mocno słodowe. Oprócz pilzneńskiego, carapils i monachijskiego II chciałem dodać słód biscuit. Co wy na to? warto? Warka nr 51 to też będzie lager, pilzneński ze słodem melanoidynowym. Zacieranie dekokcyjne, dwuwarowe. Za wszelkie sugestie co do proporcji, słodów będę wdzięczny. Chcę poprostu uwarzyć 2 ładne lagerki. Mam ze słodów: SŁÓD PALE ALE Maris Otter SŁÓD WIEDEŃSKI SŁÓD MONACHIJSKI II SŁÓD PALE ALE SŁÓD BISCUIT SŁÓD MELANOIDYNOWY SŁÓD ZAKWASZAJĄCY Drożdże - SAFLAGER W34/70 - i GLW35 GERMAN LAGER 10 g - Gozdawa, chmiel marynka, żatecky, palisade i kolekcja chmieli amerykańskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombatold Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Gratuluję i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 8 hours ago, Tombatold said: Gratuluję i powodzenia. a podziękować, zobaczymy jak wyjdzie ciasteczkowy lager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 I jak wyszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się