Jump to content

Lite Rye IPA/APA


marcinos

Recommended Posts

Witam. Czy z czegoś takiego powstanie coś sensownego ? Chodziłoby mi o coś niskoalkoholowego, ok 6 - 7 Blg

 

Pilzneński 2kg

Żytni 1kg

Karmelowy 30 0,3kg

 

Zacierane w 72C przez 60 min i podniesione do 78 na 5 min

 

Nelson Sauvin 10g - 15min

Pacifica 10g - 15 min

Motueka 10 - 15 min

Waimea  10g - 15 min

 

Fermentacja na US-05

 

Nelson, Waimea, Motueka, Pacifica - po 20 g na zimno na 5 dni

 

Proszę o sugestie

Link to comment
Share on other sites

Będzie mało treściwe. 

Mogę z czystym sumieniem polecić moją wariację nt. zasypu z Lite Apy Undeath'a:

Miał okazję ją pić i zdecydowanie pochwalił w porównaniu do swojej.

Poza tym - może Ci wyjść zbyt duża gorycz. Rzuć trochę na FWH / 60', resztę na 0' i whirlpool. Gdybym miał coś poprawić w tej mojej wersji to zdecydowanie nie pomyliłbym się i wrzucił chmiel na whirlpool zamiast na 0' :)

Edited by Maciejeq
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.