marcinos Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Witam. Czy z czegoś takiego powstanie coś sensownego ? Chodziłoby mi o coś niskoalkoholowego, ok 6 - 7 Blg Pilzneński 2kg Żytni 1kg Karmelowy 30 0,3kg Zacierane w 72C przez 60 min i podniesione do 78 na 5 min Nelson Sauvin 10g - 15min Pacifica 10g - 15 min Motueka 10 - 15 min Waimea 10g - 15 min Fermentacja na US-05 Nelson, Waimea, Motueka, Pacifica - po 20 g na zimno na 5 dni Proszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejeq Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Będzie mało treściwe. Mogę z czystym sumieniem polecić moją wariację nt. zasypu z Lite Apy Undeath'a: Miał okazję ją pić i zdecydowanie pochwalił w porównaniu do swojej. Poza tym - może Ci wyjść zbyt duża gorycz. Rzuć trochę na FWH / 60', resztę na 0' i whirlpool. Gdybym miał coś poprawić w tej mojej wersji to zdecydowanie nie pomyliłbym się i wrzucił chmiel na whirlpool zamiast na 0' Edytowane 10 Listopada 2017 przez Maciejeq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi