marcinos Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Witam. Czy z czegoś takiego powstanie coś sensownego ? Chodziłoby mi o coś niskoalkoholowego, ok 6 - 7 Blg Pilzneński 2kg Żytni 1kg Karmelowy 30 0,3kg Zacierane w 72C przez 60 min i podniesione do 78 na 5 min Nelson Sauvin 10g - 15min Pacifica 10g - 15 min Motueka 10 - 15 min Waimea 10g - 15 min Fermentacja na US-05 Nelson, Waimea, Motueka, Pacifica - po 20 g na zimno na 5 dni Proszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejeq Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Będzie mało treściwe. Mogę z czystym sumieniem polecić moją wariację nt. zasypu z Lite Apy Undeath'a: Miał okazję ją pić i zdecydowanie pochwalił w porównaniu do swojej. Poza tym - może Ci wyjść zbyt duża gorycz. Rzuć trochę na FWH / 60', resztę na 0' i whirlpool. Gdybym miał coś poprawić w tej mojej wersji to zdecydowanie nie pomyliłbym się i wrzucił chmiel na whirlpool zamiast na 0' Edytowane 10 Listopada 2017 przez Maciejeq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się