Jump to content

Grzałka Mikanitowa opaskowa

grizzly

Recommended Posts

Witam szanowne grono

Zastanawiam się na możliwością zastosowania grzałki mikanitowej (opaskowej) do przeróbki garnka na kadź zacierno filtracyjną 70l.

Zastosowanie takiej opaski trochę by mi uprościło kwestię przebudowy garnka, która i tak będę zlecał na zewnątrz.

Czy mógłbym prosić o wypowiedź kolegów, którzy mają takie rozwiązanie o wskazówki praktyczne na co zwracać uwagę przy pytaniu o te grzałki oraz o plecenie jeśli to nie wbrew zasadom forum konkretnych firm, które mogłyby takie coś wykonać dobrze i za relatywnie nieduże pieniądze?

Znalazłem na forum dwa tematy z tymi grzałkami i już wysłałem zapytania do osób wypowiadających się tam , ale może są jeszcze osoby , które ostatnio coś takiego przerabiały i byłyby skłonne podzielić się wiedzą?(firmy/koszty,rozmiary,dodatkowe uwagi itd)

Kiedyś interesowałem się tym tematem, dzwoniłem do tej firmy i grzałkę mikanitową o wysokości 30cm na gar o śr. 45 cm, moc - 4KW, jednofazową, wycenili na 800 netto i ok. 2 tygodnie oczekiwania(choć czytałem że w każdej firmie ten czas jest przekraczany)

Edited by bajker

Dnia 26.11.2017 o 22:10, bajker napisał:

Kiedyś interesowałem się tym tematem, dzwoniłem do tej firmy i grzałkę mikanitową o wysokości 30cm na gar o śr. 45 cm, moc - 4KW, jednofazową, wycenili na 800 netto i ok. 2 tygodnie oczekiwania(choć czytałem że w każdej firmie ten czas jest przekraczany)

Dzięki za podpowiedź.

Dnia 29.11.2017 o 18:04, MrShades napisał:

Ja co prawda nigdy nie zakupiłem, ale kiedyś też rozważałem temat. Główne parametry: średnica 400mm, wysokość 300mm, moc 4kW. Otrzymałem jedynie dwie wyceny:

- 350 zł netto (http://www.ferrumbis.com.pl/),

- 1280 zł netto (http://www.conductance.pl/).

Może Ci się przyda.

Dzięki za podpowiedź.