Jump to content

keg nierdzewka 5l

misiek4251

Recommended Posts

Keg 5l 60$ - tyle co 10l keg pepsi. Do tego dokup "growler &tube", żeby go używać. To lepiej używać właśnie kega 10l po pepsi - przecież nikt nikomu nie każe kega do pełna nalewać.

Wlasnie tez te koszty policzyłem i by wychosziło za wszystko ok 400zl. Przyznam ze drogo.

Edit:

A przy zakupie głowicy z zaworami ball lock mozna spokojnie przelac np z 19 do tego i wsadzic do lodowki lub zabrać ze sobą.

Edited by misiek4251

4 godziny temu, bart3q napisał:

czy taniej to nie powiedział bym bo 360zł to prawie taka sama cena jak za te kegi co wkleiłem, na alli 50euro + zakrętka na ball lock w cenie ok 30Euro. dostawa darmowa. także ponawiam pytanie ma ktoś uzywa i jakie są wrażenia :)

:D do leżakowania raczej i to czegoś mocniejszego niż piwa do 17BLG. Sorry - temat dla mnie na razie kontrowersyjny. Nawet te targania są dla mnie ciut poza zasięgiem - więc tylko podpatruję :)

jak by ta beczka było opalona i w miarę szczelna zalać jakimś whisky albo burbonem na kilka miesięcy a później zalać jakimś mocniejszym piwem na miesiąc, dwa.

edit:

nie popatrzyłem dokładnie ale jest możliwość kupna opalonej  i są wersje mniejsze, tylko że ten kranik mosiężny. coś czytałem tutaj że urzytkownicy odradzają mosiądz bo może oddawać jakieś związki, nie pamiętam dokładnie i nie mogę znaleźć tematu więc jak by ktoś wiedział coś więcej to miło by było gdyby się podzielił wiedzą bo sam myślałem nad płatkami dębowymi lub kostką do kega i poleżakować trochę a później z kega do kega przelać a raczej przetoczyć.

Edited by misiek4251