prusak Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam Piwowarki i Piwowarów! Jako nowy na Forum i w piwowarstwie póki co chłonę wiedzę której tu cała masa! Może za jakiś czas i ja będę mógł się pochwalić swoimi dokonaniami. Do warzenia skłoniła mnie sklepowa monotonia i zamiłowanie do swojskich wyrobów, "hand made" ponad wszystko. Na koncie mam pięć warek (trzy brewkity i dwie ze słodów), na jutro planuję pierwsze zacieranie! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witaj ! ma tylko pytanie, w jaki sposób robiłeś to piwko za słodów bez zacierania ? Na koncie mam pięć warek (trzy brewkity i dwie ze słodów), na jutro planuję pierwsze zacieranie! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witaj, witaj! Witaj ! ma tylko pytanie, w jaki sposób robiłeś to piwko za słodów bez zacierania ? Z ekstraktów słodowych + chmielenie, jak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam Piwowarki i Piwowarów! Na koncie mam pięć warek (trzy brewkity i dwie ze słodów), na jutro planuję pierwsze zacieranie! Pozdrawiam! Witam serdecznie na forum , ale to zdanie się wyklucza . Czy miałeś na myśli 3 brewkity, 2 warki z koncentratów słodowych i to, że jutro planujesz pierwsze zacieranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Pewnie tak. Zacieranie to tylko ze słodów. Witam i ja, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Witaj ! ma tylko pytanie, w jaki sposób robiłeś to piwko za słodów bez zacierania ? Oczywiście miałem na myśli ekstrakty słodowe! Zwyczajne przejęzyczenie, odróżniam już zacieranie od warki z ekstraktów ale język się jeszcze plącze :rolleyes: Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez prusak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 He he spoko. Myślałem, że są jeszcze jakieś inne metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 He he spoko. Myślałem, że są jeszcze jakieś inne metody. Którymi można by jeszcze bardziej uprościć piwowarstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witamy co jeszcze robisz swojskiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Z kulinarnych rzeczy nic więcej, inne rękodzieła to woblery (dla niewtajemniczonych to przynęty do połowu ryb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam i pozdrawiam piwowara z niedalekiej okolicy :smilies: Bywam czasem w Krupskim Młynie na grzybobraniu, ale to latem lub jesienią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się