TomX Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Cześć wszystkim! Od dłuższego czasu czytuję to forum, ale puki co się nie ujawniałem. W końcu jednak chyba czas wyjść z cienia Troszkę o mnie: Pochodzę z Siemianowic Śląskich, ale mieszkam i studiuję w Krakowie. Kocham góry - piesze wycieczki, wspinaczkę, jaskinie... Poza tym interesuję się naukami przyrodniczymi, głównie geologią, geografią, trochę biologią i chemią - lubię wiedzieć jak działa ten dziwny świat wokół mnie Co do gustów muzycznych to śledzący mój wątek piwowarski na sąsiednim forum zorientowali się zapewne, że preferuję ciężkie, czarne brzmienia, ale żadnej ideologi pod to nie podciągam. Piwem interesuję się od dawna. Zaczynałem od kolekcjonowania podstawek (obecnie kolekcjonerstwo porzuciłem - brak czasu i środków związany z wyjazdem na studia), następnie, po osiągnięciu pełnoletności zacząłem intensywnie poszukiwać nowych, ciekawych smaków, głównie wśród produktów polskich browarów ale nie tylko. Teraz przyszedł czas na własne warzenie. Kilka lat nad tym myślałem, czytałem dużo tu i tam, w końcu razem z dwójką przyjaciół zamówiliśmy sprzęt, surowce i założyliśmy wspólnie Czarny Browar, którego dokonania (jak na razie 2 warki z zacieraniem) wkrótce opiszę tu na forum. Dopiero zaczynam przygodę z samodzielnym (w moim wypadku to jednak praca zbiorowa ) wyrobem piwa, dlatego mam mnóstwo pytań i wątpliwości, którymi będę was zamęczał Może z czasem sam zacznę dzielić się zdobytym doświadczeniem.... Pozdrawiam znad kufla piwa Tomek Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez TomX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witaj ! co do tej muzyki to chyba nie jest ciężka afroamerykańska ? A tak na poważne to też przepadam za tym rodzajem, jeden z najbardziej ambitnych rodzajów współczesnej muzyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam i ja. Pytaj i opisuj swoje poczynania, my chętnie pomożemy. Mam pytanie co zrobiłeś z kolekcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witomy kompla za miedzy. Fajnie żeś się prziwitoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam i ja.Pytaj i opisuj swoje poczynania, my chętnie pomożemy. Mam pytanie co zrobiłeś z kolekcją? Kolekcja ciągle u mnie leży, już pare razy próbowałem się jej pozbyć ale jednak sentyment zostaje - nie potrafię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam tym razem nie zza miedzy, ale z tej samej wsi No to jest nas (ujawnionych) w Siemianowicach trzech. Ponad 20 lat mieszkałem rzut beretem od Ciebie, na Chemiku. Jeśli będziesz miał jakiś problem to wal jak w dym. Zresztą odezwę się jeszcze na pw. Za pierwszą zacieraną warkę masz u mnie jak zwykle + Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam na forum i życzę powodzenia w piwowarzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie, gratuluję pierwszej zacieranej warki i życzę powodzenia w piwowarstwie Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez 19Mateusz87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Co do gustów muzycznych to śledzący mój wątek piwowarski na sąsiednim forum zorientowali się zapewne, że preferuję ciężkie, czarne brzmienia, ale żadnej ideologi pod to nie podciągam. Uwielbiam taką muzykę, można się przy niej dobrze zrelaksować Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez 19Mateusz87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam kolejnego południowca Zacieranie to jest to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Siemka i życzę powodzenia przy warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi