kOnOr Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 czy jest jakas strona z poszczegolnymi piwami jak je robic z brew kitu? np temperatury fermentacji itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Str Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Z brewkitu chyba nie ma bo i po co miała by być jak producent dodaje instrukcje. A temperatura zależy od danych drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kOnOr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 no niby tak ale ostatnio na lagerze pisalo tylko temp.koncowa jaka powinna byc czyli po wymieszaniu a lezakowania juz nie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) filmiki o tworzeniu piw z brewkita możesz poszukać na youtube. co do temperatury fermentacji zajrzyj do wiki - tam masz opisane wszystko od A do Z Edytowane 17 Stycznia 2018 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kOnOr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 patrze na wiki i nie widze draughta ktorego robilem i silesian lager ktorego wlasnie robie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 bo tam nie zobaczysz konkretnej nazwy piwa tylko jak fermentować piwo w danym stylu tzn w jakich temperaturach fermentować piwa typu Ale a w jakich Lagery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kOnOr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 aha czyli jak mam silesian lager to po prostu patrzec na lagery i to jest to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Str Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Tylko do takiego brewkitu w większości przypadków są dodawane drożdże górnej fermentacji, a dla czystego profilu lagera pasuje użyć drożdży dolnej fermentacji. Więc najlepiej by było wyrzucić drożdże z zestawu i użyć dolniaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kOnOr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 ehhh jeszcze tyle nauki przedemna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 10 godzin temu, kOnOr napisał: ehhh jeszcze tyle nauki przedemna ano Ja bym zaczął od nauki picia piwa ze szklanki (choćby słoika), a potem poczytałbym nasze Wiki. Niestety nawet po obszernej lekturze nadal trzeba całkiem sporo głowa ruszać żeby dobrze sobie poszczególne elementy tej układanki piwowarskiej poukładać Najważniejsze to warzyć, obserwować i wyciągać logiczne wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się