Jump to content

Jak pochmielić IPKĘ :)


Gwynbleidd

Recommended Posts

Hej, powiedzcie jak pochmielić IPKę na ciekawy aromat owocowo-cytrusowy? Chciałem też trochę na goryczkę coś wrzucić.

Mam w domu swój pellet z Iungi, tegoroczny lubelski w szyszkach (też swój) oraz 100g kupnego pelletowego Mosaica i Azacca (2016).

Ew mogę coś dokupić z tych chmieli obecnie: https://oslo.bryggselv.no/råvarer/humle/pellets?Filter=13¤1:13¤1_2016

Mam jakieś też resztki chmieli angielskich, challangery, goldingi itd z 2015, jakiś centeniel pewnie się znajdzie. Mam też dostęp do tanich zamrożonych chmieli z 2015 roku ale to chyba się nie nadają na aromat? Czy po prostu trzeba ich więcej sypnąć?

 

Dodam że mam w zasypie 300g słodu pszenicznego dla pianki i delikatnego zmatowienia piwa :)

 

(PS wiem ze napisalem dwa razy ale tamten post juz zglosilem do usuniecia bo chyba byl w nieodpowiednim dziale)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.