Gwynbleidd Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Hej, powiedzcie jak pochmielić IPKę na ciekawy aromat owocowo-cytrusowy? Chciałem też trochę na goryczkę coś wrzucić. Mam w domu swój pellet z Iungi, tegoroczny lubelski w szyszkach (też swój) oraz 100g kupnego pelletowego Mosaica i Azacca (2016). Ew mogę coś dokupić z tych chmieli obecnie: https://oslo.bryggselv.no/råvarer/humle/pellets?Filter=13¤1:13¤1_2016 Mam jakieś też resztki chmieli angielskich, challangery, goldingi itd z 2015, jakiś centeniel pewnie się znajdzie. Mam też dostęp do tanich zamrożonych chmieli z 2015 roku ale to chyba się nie nadają na aromat? Czy po prostu trzeba ich więcej sypnąć? Dodam że mam w zasypie 300g słodu pszenicznego dla pianki i delikatnego zmatowienia piwa (PS wiem ze napisalem dwa razy ale tamten post juz zglosilem do usuniecia bo chyba byl w nieodpowiednim dziale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 daj Iungę na goryczkę, Mosaic i Azacca na whirlpool i będzie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 A myslisz ze mosaic i azacca z 2015 dadza rade czy kupowac 2016? Bo 2017 jeszcze nie ma przynajmniej tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi