darkc Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Może to podstawy, ale jak w temacie... Mam w butelkach biały osad (po tygodniu od zlania do butelek) - zastanawiam się czy to drożdże leżą, czy glukoza się nie rozpuściła/zużyła i leży (może butelki za krótko leżały w ciepłym).... Osad jest dosyć zbity, tzn jest raczej przytwierdzony do butelki, acz po staraniach można go trochę ruszyć obracając butelką.. Co to może być, i czy coś trzeba/można zdziałać? dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Nic nie ruszaj. To osad z drozdzy. Dzieki temu, ze jest zbity, uda ci sie w kuflu uzyskac klarowne piwo. O ile oczywiscie bedziesz ostroznie przelewac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redachtor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Tak ma być, wszystko jest w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Robaki się lęgną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkc Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ciekawe, winiarski osad jest szary, to wyglądało na glukozę no to nie będę już obracał butelką, aha - piwo jest pszeniczne więc klarowne super być nie musi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się