Skocz do zawartości

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager


Rekomendowane odpowiedzi

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager

 

A bottom fermenting yeast suitable for most lager styles. Promotes less sulphur production than other lager strains as well as a fuller, more rounded malt character with well-promoted hop flavours.

Suitable for many European style beers including Lagers, Pilsners, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier and more.

 

Attenuation: High

Flocculation: Medium

Usage Directions: For best results ferment at 8-14 degrees C (45-57 degrees F).

 

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager

 

Drożdże dolnej fermentacji pasujące do większości piw typu lager. Sprzyja produkcji mniejszej ilości siarki niż inne szczepy lagerowe a także zapewnia pełniejszy słodowy charakter z wyeksponowanymi aromatami chmielu.

Pasuje do wielu europejskich stylów piw, między innymi: lagery, pilsy, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier i inne.

 

Odfermentowanie: Wysokie

Flokulacja: Średnia

Temperatura: 8 - 14°C

Edytowane przez Kujawianin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.