Kujawianin Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager A bottom fermenting yeast suitable for most lager styles. Promotes less sulphur production than other lager strains as well as a fuller, more rounded malt character with well-promoted hop flavours. Suitable for many European style beers including Lagers, Pilsners, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier and more. Attenuation: High Flocculation: Medium Usage Directions: For best results ferment at 8-14 degrees C (45-57 degrees F). Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager Drożdże dolnej fermentacji pasujące do większości piw typu lager. Sprzyja produkcji mniejszej ilości siarki niż inne szczepy lagerowe a także zapewnia pełniejszy słodowy charakter z wyeksponowanymi aromatami chmielu. Pasuje do wielu europejskich stylów piw, między innymi: lagery, pilsy, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier i inne. Odfermentowanie: Wysokie Flokulacja: Średnia Temperatura: 8 - 14°C Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Kujawianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się