misio120 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Cześć! Od jakiegoś czasu przymierzam się do budowy czegoś na podobieństwo hermsa. Przejrzałem już dużo postów i większość podaje, że można kupić kega w cenie około 160zł a nawet taniej. Długo już czatuje na allegro, olx oraz na naszym naszym handlowym ale raczej rzadko pojawiają się oferty sprzedaży (w internecie zwykle po około 250zł). Pytałem się w kilku barach we Wrocławiu czy mógłbym odkupić pustą beczkę i nic z tego. Da się dzisiaj kupić nieuszkodzoną beczkę 50l w rozsądnej cenie? Jeśli tak to gdzie szukać? A może te 220-260zł to nie jest wcale wysoka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 W jak to nazwałeś barach, ciezko bedzie dostać kegi z prostego powodu, knajpy kegi zwracają do browaru szukaj na olx, alledrogo, czasami na forum w pod forum giełda się trafiają, sam jakiś czas temu szukałem kegów pod herma i padło koniec końców na gary 70l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzkaskader Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Jeszcze dwa lata temu można było kupić za 150 dziś niestety nikt nie sprzeda poniżej 250. W tamtym roku sam szukałem i znajomy z hurtowni mnie uświadomił (podobno wszystko poszło do Chin, ale ile w tym prawdy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Taaa, powariowali z cenami kegów od jakiegoś czasu. Zrobił się ruch na tym rynku i cena poszybowała... Poza tym osobiście doszedlem do wniosku, że keg się ciężko nagrzewa(nad gazem) i w związku z tym chyba przejdę na zwykły gar nierdzewkę i wrócę do tradycyjnego warzenia. Wolę zabawę z garami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio120 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Mam świeże informacje na temat kegów. Podobno jakiś czas temu państwo nie interesowało się podatkowo kegami i stąd ich relatywnie niskie ceny. Teraz już się interesuje dlatego teraz ceny są jakie są. Ponadto, o ile dobrze zrozumiałem, jest z tym podatkiem trochę zabawy więc hurtownie/ lokale nie za bardzo chcą je sprzedawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?f=32&t=6615 misio120 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris Piero Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Może tu warto , mam zamiar u nich zapytać o to.http://allegro.pl/keg-kegi-beczki-po-piwie-80l-i7034256672.html#thumb/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Mogę sprzedać kega 50l z uszkodzonym fittingiem (trzebaby blaszki w nim podoginać to może by działał. 200zł, Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi