Alvaro123 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Raczkuje w piwie i robię je z brewkitów na tą chwilę. Do tej pory zrobiłem Belgian Blonde Ale, Pale Ale, Amber wszystko Gozdawa. Przymierzam się do Coopers Stout ale chcę zrobić naprawdę dobre piwko ma ktoś jakąś sprawdzoną recepturę? Ja chcę dodać palony jęczmień, ciemny ekstrakt płynny, laktozę. Jak pisałem wyżej w piwie dopiero raczkuje wręcz pełzam i będę wdzięczny za wsparcie jakimś sprawdzoną recepturą. Jestem fanem Guinessa i chciał bym zrobić coś w podobie. Jest to wogoke możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Zerknij nahttps://byo.com/recipe/guinness-draught-clone/Jest przepis na klona z ekstraktów też, ja robiłem ten pierwszy, z zacieraniem, wyszło ok, choć jeszcze się układa.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Jak ma być podobne do Guinessa to żadnej laktozy. Guiness jest niesamowicie wodnisty, trzeba celować w 9 Blg, można dać 85% słodu Pale Ale i 15% palonego jęczmienia, nachmielić czymkolwiek na 30 IBU. Edytowane 28 Lutego 2018 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się