jun22 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Może ktoś przybliżyć co to jest ten plastik z rurką w kegu 20l slim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) To rodzaj głowicy do kega. Może służy do automatów dozujących bo nie wyobrażam sobie rozlewu tym gadżetem. Leży taki gdzieś u mnie w gratach. Zapewne o to chodziło autorowi, znalazłem gdzieś w grafice sieci. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Erikos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Właśnie o te cudo mi chodzi . Chyba Kolego masz rację . To może być pojemnik do lodów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Żywiec takich używa, system david Po tuningu wygląda tak .thumbdata-6.0_1 bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 A tu głowica do tego kega https://www.olx.pl/oferta/glowica-nabijak-do-piwainstalacja-typu-david-keg-20-l-micromatic-CID628-IDob95A.html#16be989469 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Też staram się zmieniać fittingi w swoich 20l kegach z corb-s na flach-A jak tylko dostanę je w rozsądnej cenie. Dodam jeszcze, że po wymianie takiego fittingu nie wszystkie głowice flach - A pasują (nie wszystkie da się domknąć) Taka jak na dole z prawej domyka się super: ta się nie domyka (nie zatrzaskuje) ze względu na długą rączkę i bliski rant kega więc unikać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Można się dogadać z piwowarami którzy przerabiają kegi kadzie zacierno-warzelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkjw Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Witam stałem się właśnie posiadaczem takiego kega. Czy moglibyście podać więcej szczegółów jak przerobic tego kega. Nalezy wyjąć ten plastik i włożyć jakiś inny fitting? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JsKefir Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 udało Ci się przerobić ten KEG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 W dniu 22.01.2019 o 14:07, mkjw napisał: Witam stałem się właśnie posiadaczem takiego kega. Czy moglibyście podać więcej szczegółów jak przerobic tego kega. Nalezy wyjąć ten plastik i włożyć jakiś inny fitting? Zdejmujesz plastik, wykręcasz stary i wkręcasz nowy. tylko trzeba zwrócić uwagę na długość rurki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernesto Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Szanowni koneserzy złotego trunku. Wlasnie zacząłem spełniać marzenie o własnym nalewaku/rollbarze do piwa;) Otóż trochę przypadkowo zakupiłem jakieś tam urządzenie do lania piwa z beczki za śmieszne pieniążki;) A konkretnie dzisiaj już wiem (bo cały tydzień zgłębiałem wiedze w internetach;) - stałem się posiadaczem tzw. Kegeratora heineken David I. Chłodziarka sprawna, komplet zawiera 2x kegi 20L slim grupy zywiec, reduktor CO2 i wężyki. Wiem że muszę zakupić butle CO2 (to małe piwo, formalność;) ale cały tydzień dzwonię po hurtowniach pytajac czy obsługują kegi 20l slim david i... cieeżko, mega ciężko to dostać? Zazwyczaj odpowiedź jest: Panie one są mało popularne, weź 30 lub 50..;/ LoL Ale po co mi wydawać pieniążki na większe kegi, zmieniać fitting itp jak mam sprawny komplet! Proszę o pomoc, jakieś namiary, adresy gdzie uderzyć okolice Poznań - Piła? Kto takimi kegami handluje? i ile taki 20l keg winien mniej więcej kosztować? Marzenie, iż w przyszły weekend w końcu uda mi się odpalić sprzęt i raczyć zimnym mhmm (aż spać nie moge;)) Pozdrawiam piwnych świrów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareknowy Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Hurtownie znajdź po tropie lokalu, szukasz miejsca brendowanego przez GŻ i pytasz menadżera skąd biorą piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareknowy Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 16.05.2020 o 03:59, Ernesto napisał: i ile taki 20l keg winien mniej więcej kosztować? Chodzi Ci o stal, czy piwo w nim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernesto Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Keg 20l slim typu dawid - online koszt ~200zl Piwo Zywiec - kupuje w Poznaniu, cena na dzis ~150zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareknowy Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Ceny jak najbardziej ok. No może marża na takich kegach fajna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernesto Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jakieś kontakty na tańszego dostawcę browaru w tego typu kegach?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Ernesto napisał: Keg 20l slim typu dawid - online koszt ~200zl Piwo Zywiec - kupuje w Poznaniu, cena na dzis ~150zl 4 godziny temu, mareknowy napisał: Ceny jak najbardziej ok. No może marża na takich kegach fajna ? Cena OK? 2 godziny temu, Ernesto napisał: Jakieś kontakty na tańszego dostawcę browaru w tego typu kegach?:] jaki tańszy? Jest tylko jeden dystrybutor tego piwa w PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareknowy Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 3 godziny temu, anteks napisał: Jest tylko jeden dystrybutor tego piwa w PL Dystrybutorów jest cała masa, producent jest tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareknowy Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Ernesto napisał: Jakieś kontakty na tańszego dostawcę browaru w tego typu kegach?:] Z transportem do Poznania to nie będzie tańszy niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi