JacekKocurek Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Piwo z przyprawami. Kolor miedziano-brązowy, nagazowanie średnie, piana wysoka, beżowa, dość trwała pozostawia piękna koronkę na szkle. W zapachu dominują przyprawy, głównie chyba kardamon, może jeszcze imbir. W smaku oprócz przypraw są jeszcze wyraźne nuty słodowe. Goryczka na niskim poziomie. Bardzo ciekawy smak, przypomina mi osławioną Polo-Coctę. Bardzo dobre piwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Kolor: ciemny orzech, klarowne Zapach: przyprawy gałka muszkatałowa, kardamon, słody palone Smak: piernikowy, wyraźne przyprawy, rozgrzewający, ciemnosłodowy Wysycenie: nisko-średnie Piana: kawa z mlekiem, drobno-pęcherzykowa, niska, kożuch do końca Rozgrzewające mimo niskiej gęstości, pięknie pachnące świąteczne piwo. Dziękuję za piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Nie pisałeś czy smakowało. Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Nie pisałeś czy smakowało.Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Smakowało jak najbardziej, piernikowe smaki zawsze mi się kojarzą z Bożym Narodzeniem, może jakaś cześć wytrzyma do tego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Nie pisałeś czy smakowało.Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Smakowało jak najbardziej' date=' piernikowe smaki zawsze mi się kojarzą z Bożym Narodzeniem, może jakaś cześć wytrzyma do tego czasu [/quote'] Stawiam że nie (przynajmniej u mnie, a jak ktoś sobie ostawił to se potem wypije). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Piwo dobre ale za dużo kardamonu,zabija inne przyprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Jak to piję to podobnie myślę. Następnym razem dam mniej o jedne ziarenko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now