JacekKocurek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Piwo z przyprawami. Kolor miedziano-brązowy, nagazowanie średnie, piana wysoka, beżowa, dość trwała pozostawia piękna koronkę na szkle. W zapachu dominują przyprawy, głównie chyba kardamon, może jeszcze imbir. W smaku oprócz przypraw są jeszcze wyraźne nuty słodowe. Goryczka na niskim poziomie. Bardzo ciekawy smak, przypomina mi osławioną Polo-Coctę. Bardzo dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Kolor: ciemny orzech, klarowne Zapach: przyprawy gałka muszkatałowa, kardamon, słody palone Smak: piernikowy, wyraźne przyprawy, rozgrzewający, ciemnosłodowy Wysycenie: nisko-średnie Piana: kawa z mlekiem, drobno-pęcherzykowa, niska, kożuch do końca Rozgrzewające mimo niskiej gęstości, pięknie pachnące świąteczne piwo. Dziękuję za piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nie pisałeś czy smakowało. Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nie pisałeś czy smakowało.Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Smakowało jak najbardziej, piernikowe smaki zawsze mi się kojarzą z Bożym Narodzeniem, może jakaś cześć wytrzyma do tego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nie pisałeś czy smakowało.Moim zdaniem jest to dobra propozycja na skosztowanie czegoś innego. Fakt że mimo tego to kardamon na pierwszym miejscu. Smakowało jak najbardziej' date=' piernikowe smaki zawsze mi się kojarzą z Bożym Narodzeniem, może jakaś cześć wytrzyma do tego czasu [/quote'] Stawiam że nie (przynajmniej u mnie, a jak ktoś sobie ostawił to se potem wypije). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Piwo dobre ale za dużo kardamonu,zabija inne przyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jak to piję to podobnie myślę. Następnym razem dam mniej o jedne ziarenko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się