Skocz do zawartości

Strong Bitter


bartosz_AB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o ocenę mojej pierwszej,samodzielnie ułożonej receptury:)

 

Gęstość 14.7 BLG , IBU 47 ,SRM 6.7  

Oczekiwana ilość gotowego piwa 135l 

Czas gotowania 75 min Stosunek wody do ziarna 2.5 L / kg

 

Zacieranie:

Temp 67 C, Czas 70 min

Temp 78 C, Czas 5 min 

 

Surowce fermentujące:

Strzegom Pale Ale 32.5 kg (86.7%) 79 %

Strzegom Karmel 30 5 kg (13.3%) 75 % 

 

Chmiele: 

Target 200 g 60 min 10.5 %

Challenger 100 g 30 min 7 %

 Fuggles 100 g 15 min 4.5 %

 

Drożdze us-04 - Gęstwa z Bittera 25L- 12BLG ze startera 1L

Czynnik do wody gips 30 g Gotowanie 60 min

 

 

 

Pozdrawiam:)

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Challangera przesunąć na <15min, bo nie wiem co te 30 ma wnieść. O gipsie nie ma co rozmawiać jeśli nie znamy parametrów wody. Poza tym jak sam napisałeś jest to czynnik do wody, więc sypie się go do wody, a nie do brzeczki przy gotowaniu. Reszta wydaje się sensowna. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.