bartosz_AB Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Witam, Proszę o ocenę mojej pierwszej,samodzielnie ułożonej receptury:) Gęstość 14.7 BLG , IBU 47 ,SRM 6.7 Oczekiwana ilość gotowego piwa 135l Czas gotowania 75 min Stosunek wody do ziarna 2.5 L / kg Zacieranie: Temp 67 C, Czas 70 min Temp 78 C, Czas 5 min Surowce fermentujące: Strzegom Pale Ale 32.5 kg (86.7%) 79 % Strzegom Karmel 30 5 kg (13.3%) 75 % Chmiele: Target 200 g 60 min 10.5 % Challenger 100 g 30 min 7 % Fuggles 100 g 15 min 4.5 % Drożdze us-04 - Gęstwa z Bittera 25L- 12BLG ze startera 1L Czynnik do wody gips 30 g Gotowanie 60 min Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Cześć. Dla mnie wygląda całkiem spoko. Często sukces dobrego piwa zawiera się w prostocie produktów i procesu. Duże masz wybycie Na czym warzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_AB Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Na razie warzę w garnku emaliowanym,ale modyfikuję kocioł warzelny parowy 150l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Challangera przesunąć na <15min, bo nie wiem co te 30 ma wnieść. O gipsie nie ma co rozmawiać jeśli nie znamy parametrów wody. Poza tym jak sam napisałeś jest to czynnik do wody, więc sypie się go do wody, a nie do brzeczki przy gotowaniu. Reszta wydaje się sensowna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się