JanuszMyszyński Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Wymyśliłem taką recepturę, nie ukrywam, że jej podstawą jest "ToCoMiZostałoWMagazynie": Pilzneński - 2,75 kg Steinbach - 1,65 Crystal 160 EBC - 0,25 Marynka - 30g - 60 min. Lubelski - 25g - 15 min. Lubelski - 25g - 5 min. Us-05 Nie spodziewam się rewelacji, ale dajcie znać co myślicie, czy nie popełniłem jakiegoś kardynalnego błędu. Szczególnie mile widziane sugestie dotyczące chmielu na aroamt, bo nie jestem przekonany co do Lubelskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 hej, a jak masz zamiar zacierać? generalnie wg mojego gustu po 5 g lubelskiego dałbym na 30 min, po 20g tak jak jest (większa goryszka dla kontrowania karmelowego) jeśli Steinbach masz rauchmalz, to aromat chmielu i tak będzie mocno w tle za wędzonką. ale to już kwestie gustu a nie poprawności receptury, bedzie to na pewno piwo JanuszMyszyński 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMyszyński Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Zaciernie na lenia w 66 stopniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 11 hours ago, JanuszMyszyński said: Zaciernie na lenia w 66 stopniach. No to na mój gust część chmielu przenieść na 30m na goryczkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się