Gość tomato Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 można doleć parę litrów?? bo mi chyba za mocne piwko wyjdzie i myślę czy to się da zmienić, fermentacja trwa od piątku, tzn. w piątek warzyłem, wieczorem wrzuciłem gęstwę. początkowe 15 °Blg. piwo z pominięciem cichej będzie stało na burzliwej 3 tygodnie a potem już do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 można doleć parę litrów?? bo mi chyba za mocne piwko wyjdzie i myślę czy to się da zmienić, fermentacja trwa od piątku, tzn. w piątek warzyłem, wieczorem wrzuciłem gęstwę. początkowe 15 °Blg. piwo z pominięciem cichej będzie stało na burzliwej 3 tygodnie a potem już do butelek. Można, świeżo przegotowana i ostudzona. Teraz lepiej nie napowietrzać już zawartości fermentora. Ja bym jednak zostawił tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 tak bo zaczynamy się w takie HGB bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi