Serpiente Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) # 45 - Imperial Stout - "Sasquatch" - vol 2. - warzone 29.03.2018Zakładane - 19l , 24 blg , 75 IBU, 13% ABVZasyp:- Pale Ale Viking Malt - 7 kg- Monachijski Weyermann- 1 kg- Specjal B - 1 kg- Czekoladowy ciemny - 0,25 kg - Carafa II - 0,25 kg- Jęczmień palony - 0,5 kgDodatki:- gips - od początku zacierania - Cukier Demerara - 1 kg- Płatki żytnie błyskawiczne od początku zacierania - 0,50 kg- Płatki pszenne do zacieru od początku - 1 kg - Carob - 0,25 kg do gotowaniaZacieranie:- 90' - 65 °CChmielenie:30 g - Summit 18% AA - brzeczka przednia30 g - Summit 18% AA - 30`30 g - Motueka 7% AA - 15`30 g - Chinook 12,8% AA - 30` 30g - Chinook 12,8 % AA - 5`Drożdże:Gęstwa I pokolenie S-04 , zadane w temp 15°C w dniu 29.03.2018 i przeniesione w temp 16°C w dniu 29.03.2018Po wysłodzeniu otrzymałem 19 l 23 blg Po gotowaniu i dekantacji uzyskałem 16 l 24,5 blg ............... - przelane na cichą. 09..09.18 - rozlane z syropem z 68 g cukru. Zakładane nagazowanie 1,9 v/ v. Wyszło 7 x 0,5 l i 38 x 0,33 l Zeszło do 3,5 blg co daje mu 11 % ABV Edytowane 8 Września 2018 przez Serpiente Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) . Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Versaar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się