Sojer Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Czy ktoś ma doświadczenia w tym zakresie? Chcę zrobić starter i z małych garnków mam emaliowane ok. 1 litra, a z większych (3-5l) pokryte teflonem. Zastanawiam się czy zatrzeć w nich na starter czy wskoczyć w emalię 11 litrów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jeżeli gotujesz w jedzenie dla siebie, to równie dobrze możesz przygotować papu dla drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Papu dla drożdży chyba ok, ale całej warki nie zatarłbym w teflonie. Zawsze wydaje mi się mniej czy bardziej natłuszczony. W sumie mam też żaroodporną kolbę 2 litry, ale mieszać w niej, a później filtrować... Wolę wlać do niej brzeczkę. Ok robię starter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Teflon ma taki swój urok, że jest śliski , często siętą właściwość wykorzystuje. Często się go stosuje w laboratorium bo jest odporny na bardzo wysokie temperatury i chemicznie odporny, praktycznie na wszystko. Nie ma szans by cokolwiek rozpuściło go lub by zmienił smak brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się