Jump to content

Parada Parowozów 2010 Wolsztyn 30.04 - 02.05

Zdrój

Recommended Posts

No to będzie wesoło :)

Chociaż czytałem, że aktualnie wolsztyńskie parowozy nie kursują, bo PR nie płacą parowozowni. Jak jest teraz ?

Ja będę od piątku 30.04 do poniedziałku 3.5. Śpimy w ośrodku Jelonek zaraz obok Montany. Z chęcią się spotkamy (będę z żoną, kolegą i dziećmi kolegi). Niestety nie będę miał własnego piwa - zapasy się kończą a ostatnio nie było czasu na warzenie. Bardzo prawdopodobne, że będzie to jedna z ostatnich parad - parowozom i kotłom kończą się rewizje.

Napojami chłodzącymi proszę się nie stresować, tego ci u nas dostatek :) mówię o domowym, bo w knajpach same koncernówki :);) Od piątku wziąłem urlop więc jeśli chcecie pogadać przy domowym to śmiało dzwońcie pod nr tel 602675059, zorganizuje się małe co nieco :) :)

Numer zapisany :)

A ogólnie jakie mamy możliwości spotkania ? Jakaś zaprzyjaźniona knajpka ? Pokój w motelu ;) Ławeczka w parku ? Koncernówki koncernówkami, ale dobrze wspominam zimnego Lecha Pilsa z beczki pod parasolem w takim fajnym, przestarzałym drink barze przy rynku :)

A ogólnie jakie mamy możliwości spotkania ? Jakaś zaprzyjaźniona knajpka ? Pokój w motelu ;) Ławeczka w parku ? Koncernówki koncernówkami, ale dobrze wspominam zimnego Lecha Pilsa z beczki pod parasolem w takim fajnym, przestarzałym drink barze przy rynku :)

U Przema na tarasie też z kija leją :)

Nie chodziło mi, że będę wbijał się "na krzywego" tylko, że mam już końcówkę i z chęcią bym się wymienił. Chodzi mi też o ocenę mojego piwa. Przyznam się, że z domowych piłem tylko swoje i jestem ciekaw jak smakują inne. Numer mam zapisany. Zapraszam też na grilla do nas do domku (w sobotę wieczorem). Mój numer 501-698-823. Z domku widać "Montanę".

Edited by grzechu_k

A ogólnie jakie mamy możliwości spotkania ? Jakaś zaprzyjaźniona knajpka ? Pokój w motelu :) Ławeczka w parku ? Koncernówki koncernówkami, ale dobrze wspominam zimnego Lecha Pilsa z beczki pod parasolem w takim fajnym, przestarzałym drink barze przy rynku :)

To już zależy jak chcecie i jak Wam najlepiej pasuje, może być knajpka /ale tej na rynku już nie ma/, może być pokój czy taras przed domkiem u grzecha i może być mój taras też przy rynku nie ma żadnego problemu.U mnie możemy zacząć spokojnie w piątkowe południe :) i przynajmniej nie będę targał schładzarki :) Tylko tel i działamy ;) potem możemy zrobić jakiś Tour de Bar :) Ja w piątek jestem dostępny cały dzień, bo w sobotę popołudniu po paradzie muszę być na chrzcinach u kuzyna

Niestety w piątek pojawię się najwcześniej dopiero około 15, a może nawet 18.00. Dzięki przemo za zaproszenie, ale z racji, że będę większą grupą to do Ciebie nie wpadniemy, ale pozostałe opcje oczywiście mogą być. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zrobieniem zdjęć wyjeżdżającym Niemcom to po paradzie wybieram się w okolice Tuchorzy. Mam 2 lub 3 miejsca wolne w samochodzie.

Dzisiaj właśnie, przed pracą widziałem jak przetaczał ET41 parowozy razem ze składem w Suchej Beskidzkiej jadące z Chabówki do Wolsztyna, szkoda że nie miałem aparatu . Chyba to były Ty2 i TKh, dokładnie nie widziałem, bo przejeżdżałem.

A ogólnie jakie mamy możliwości spotkania ? Jakaś zaprzyjaźniona knajpka ? Pokój w motelu :) Ławeczka w parku ? Koncernówki koncernówkami' date=' ale dobrze wspominam zimnego Lecha Pilsa z beczki pod parasolem w takim fajnym, przestarzałym drink barze przy rynku :)[/quote']

To już zależy jak chcecie i jak Wam najlepiej pasuje, może być knajpka /ale tej na rynku już nie ma/, może być pokój czy taras przed domkiem u grzecha i może być mój taras też przy rynku nie ma żadnego problemu.U mnie możemy zacząć spokojnie w piątkowe południe ;) i przynajmniej nie będę targał schładzarki :) Tylko tel i działamy :D potem możemy zrobić jakiś Tour de Bar :) Ja w piątek jestem dostępny cały dzień, bo w sobotę popołudniu po paradzie muszę być na chrzcinach u kuzyna

Lądujemy w Wolsztnie w piątek o 16:03 (kurs z Zielonej Góry przez Zbąszynek). Szybki kurs do Montany, zostawiamy graty i powrót - pewnie najpierw do Smakosza :) Chyba najfajniej byłoby spotkac się u Przema ok. 17:30 ?! Będę dzwonił.

Aha - do Wolsztyna wybiera się też (tak jak ja, z synem) piwowar domowy Juliusz (Gdynia) ;) Zupełnie przypadkowo poznaliśmy się ostatnio w Kocierzy :)

Miałem informacje, że do Wolsztyna przyjadą torpedą Bułgarzy, ale nie widzę potwierdzenia w programie...

Bardzo dobra godzina i miejsce spotkania :) , zapraszam serdecznie

P.S. Mogę Was odebrać z pociągu i podrzucić do Montany i do Smakosza.Do mnie stamtąd już blisko z buta :D

Bardzo dobra godzina i miejsce spotkania ;) , zapraszam serdecznie

P.S. Mogę Was odebrać z pociągu i podrzucić do Montany i do Smakosza.Do mnie stamtąd już blisko z buta :D

Nooo, jesteś niezwykle szlachetny :) Oczywiście skorzystam z propozycji - do zobaczenia na dworcu !

P.S.

Jadę z Zielonej, ponieważ jestem na 12:00 umówiony w Hauście. Może przypadkiem ktoś ma ten sam plan ?!

Dzisiaj właśnie, przed pracą widziałem jak przetaczał ET41 parowozy razem ze składem w Suchej Beskidzkiej jadące z Chabówki do Wolsztyna, szkoda że nie miałem aparatu . Chyba to były Ty2 i TKh, dokładnie nie widziałem, bo przejeżdżałem.

Ty, Tkt i Ol z Chabówki już dymią w Wolsztynie :D

Nooo, jesteś niezwykle szlachetny :D Oczywiście skorzystam z propozycji - do zobaczenia na dworcu !

P.S.

Jadę z Zielonej, ponieważ jestem na 12:00 umówiony w Hauście. Może przypadkiem ktoś ma ten sam plan ?!

W ostatniej chwili okazało się, że piątek mam wolny od południa i chętnie przyjadę do Wolsztyna.

Przemo70 nie będę przeszkadzał jak Ciebie odwiedzę? (muszę się Tobie odwdzięczyć za piwka, które dałeś mi w Hauscie)

Jadę tym samym pociągiem co Ty Zdrój. Dosiadam się w Sulechowie.

Nooo' date=' jesteś niezwykle szlachetny :) Oczywiście skorzystam z propozycji - do zobaczenia na dworcu !

P.S.

Jadę z Zielonej, ponieważ jestem na 12:00 umówiony w Hauście. Może przypadkiem ktoś ma ten sam plan ?![/quote']

W ostatniej chwili okazało się, że piątek mam wolny od południa i chętnie przyjadę do Wolsztyna.

Przemo70 nie będę przeszkadzał jak Ciebie odwiedzę? (muszę się Tobie odwdzięczyć za piwka, które dałeś mi w Hauscie)

Jadę tym samym pociągiem co Ty Zdrój. Dosiadam się w Sulechowie.

My w drodze :D

Pozdrowienia z TLK Przemyśl - Świnoujście (1008 km), wsiadka w Rzeszowie, wysiadka w Poznaniu (591 km).

W Sulechowie będziemy wyglądac z okna ;)

8659_rn_TLK_Rzeszow_Poznan.JPG

To mój współpasażer, Miłosz. Mieliśmy zamiar skorzystać z sypialnego, ale wszystko zarezerwowane.( o dziwo).

Za to w 1-ce mamy całkiem własny "przedział dla podróżnych z dziećmi do lat 4" :)

No i wejścia pilnuje piesek :)

Myszmen zapraszam serdecznie. A mój mały kolejarz Andrzej już dzisiaj robił przegląd w parowozowni :D Musiał powitać wraz ze swoim michem, zaraz po wyjściu z przedszkola parowozy z Chabówki :)