josefik Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Sam wędziłem. Najbliższy pokaz już w sobotę, w pracy, w ramach nocy muzeów będę wykładał o piwie i pokazywał zacieranie. A co to ma wspólnego z muzeum ? No chyba że chcesz frekwencję zwiększyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Tradycyjne browarnictwo. Wyklad do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) Warka 25 Weizen na Noc muzeów Pszeniczny 2 kg Monachijski 21 EBC 2 kg Zacieranie: 40oC 10 min 63oC 20 min 72oC 20 min 78oC i filtracja Chmielenie: Iunga 11,1 ak 5 g przez 60 min. Perle 4,4 ak 15 g przez 60 min. Perle 4,4 ak 15 g przez 10 min. Wyszło 21 litrów, ekstrakt 11oBlg Taboret gazowy zdołał przytopić emalię, która odprysnęła od dna... Edytowane 20 Maja 2012 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Spróbowałem weizena robionego 50/50 monachijski ciemny/pszeniczny. W ogóle nie czuć, że był fermentowany na WB-06. Jest bardziej słodki i niewiele ciemniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Grodzisz sobie fermentuje. W jednym wiadrze. W była drugim cisza, więc przeniosłem pianę z pierwszego i chyba coś rusza. Piwo trochę wariackie. Zamiast słodu pilzneńskiego poszedł monachijski ciemny. W międzyczasie zrobiłem próbną etykietę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ostatnie zacieranie miało sens. Po tygodniu WB-06 wyżarły cukier z 8 do 3,5oBlg!!!! Hura! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Bardzo fajna etykieta - masz jakiś konkretny program, którego używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 A konkretny Corel draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Chyba trzeba będzie wypróbować. Resztki młóta widoczne na zdjęciu pochodzą z pierwszego podejścia rozpoczętego pod koniec wysładzania. Szczeliny były za wąskie. Tu już po ich poszerzeniu. Dno się nie wypacza, znaczy szczeliny nie robią się większe. Zastanawiam się tylko czy zacierać w nim, czy przełożyć do filtracji. Edytowane 7 Września 2012 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Jutro miało być coś po belgijsku. Miało. Drożdże po rozmrożeniu postanowiły się nie mnożyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Jutro miało być coś po belgijsku. Miało. Drożdże po rozmrożeniu postanowiły się nie mnożyć... Za okno wystaw na parę dni brzeczkę, to będziesz miał po belgijsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Hihihi Józku! Dowcipasie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Rano zaczęło się pienić... Po jakiś 60 godzinach. Zastanawiam się czy to dzikusy. W sumie dałem dużo brzeczki do objętości mrożonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Piwo mi nie smakuje. Warzenie nie kusi. Chce ktoś sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Piwo mi nie smakuje. Warzenie nie kusi. Chce ktoś sprzęt? Yyyyyyy To przez ten monachijski ciemny słód zalegający w magzaynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Piwo mi nie smakuje. Warzenie nie kusi. Chce ktoś sprzęt? mam to samo - czekam aż mi przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jak Ci nie smakuje to walnij se dwa tyskie. Chandra minie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Piwo mi nie smakuje. Warzenie nie kusi. Tomek! Czy może być aż tak źle??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Kurcze, może. Wino mi wchodzi zdecydowanie lepiej i smaczniej. Piwo... Walnąłem jakiegoś niemieckiego sikacza. Cztery łyki i poszedł w kanał. Nie bójcie, sprzętu nie sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Prezent od Gwiazdora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Prezent od Gwiazdora Możesz mi go wysłać przecież Ty i tak nie pijesz piwa Piwo mi nie smakuje. Warzenie nie kusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ach poświęcę się. Belgijskie blondynki to smaczne kąski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 życie jest niesprawiedliwe..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Do tego dokupiłem sobie 0,75 l Leffe... Właśnie opróżniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się