Urbixturbix Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Witam wszystkich piwowarów. Zamierza uwarzyć swoje pierwsze piwko w stylu Belgian IPA. Proszę, powiedzcie mi co sądzicie o mojej recepturze i czy będzie pijalne. Mile widziana konstruktywna krytyka. Pale ale Weyermann 2,5 kg monachijski typ I Weyermann 1 kg Abbey Malt Weyermann 0,3 kg Carabelge Weyermann 0,2 kg Drożdże WLP 400 Centennial 60 gram - 60 min Centennial 30 gram - 45 min Mosaic 60 gram - 15 min Centennial 60 gram - 5 min Mosaic 60 gram - 0 min Chmielenie na zimno Equanot - 120 gram na 5 dni. Mosaic w szyszkach, reszta granulat. Zastanawiam się nad podaniem English Golding zamiast Centenniala w 5 minucie, Ewentualnie zamienic Centennial w 45 minucie na Marynke ale boje się trawiastych aromatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusher Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Paaanie a ile to będzie miało ibu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, crusher napisał: Paaanie a ile to będzie miało ibu ? Centennial 60 gram - 60 min Centennial 30 gram - 45 min tak na oko bez liczenia to chyba z 300. git, będzie się fajnie kontrowało z karmelem a tak serio opie weź to wrzuć do jakiegoś brewness i wylicz sobie ibu, stosunek goryczki do og, no bo to się nie trzyma kupy :(. also wywal chmielenie na 45', bo ono nie ma sensu - goryczkę efektywniej wyciagniesz na 60', a smak/aromat na 15' i w dół. Edytowane 14 Maja 2018 przez LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się