starka Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dawno temu zrobiłem sobie piwo.Miałem własny słód i resztę ze sklepu spożywczo- zielarskiego.Receptura ze starych i nowych książek.Wyszło moim zdaniem fatalnie.Pocieszające ,było to ,że znajomi przywieźli tanie piwo z Bułgarii.To był produkt nr1 na tamtejszym rynku a przypominało mi to co sam nawarzyłem .Też nie nadawało się do picia:D:lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 napisz jak to zrobiłeś poczytaj forum i zabieraj się za warzenie następnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starka Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Robiłem to dawno a o forum nie wiedziałem.Przepis brałem ze starej przedwojennej książki 1920r. a odnosił się on do "dużych wiejskich"browarów.Słód zrobiłem sam,zkiełkowałem jęczmień.Był słodki i fermentował jak głupi.Reszta nie była tak dobra.Teraz wiem jak bym zaczął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zdecyduj się na gotowe słody. Własne też próbowałem zrobić tak po prostu z czystej ciekawości czy mi wyjdzie. No i zostałem przy gotowych słodach. Jak napisałeś,że wiesz jak byś zaczął no to nia ma na co czekać. Powodzenia. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starka Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wiem jak zkiełkować i zagotować.Szukam reszty.A najbardziej chodzi mi o sprzęt.Gotowe słody są najlepsze na początek.Ja potrzebuje ich więcej do innych celów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi