tauruss Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Czy znacie kogoś w okolicach Wrocławia, kto podjął by się próby naprawy kotła zacierno warzelnego? Kupiłem sobie używany klarstein fullhorn i przy drugiej warce w trakcie gotowania wywalilo mi bezpieczniki. W optymistycznej wersji to zwarcie na jakimś elemencie sterującym, w tej gorszej to poszła grzałka, chociaż mam nadzieję że nie, bo jak kiedyś spaliła mi się grzałka nurkowa to byl swist, huk i smród, a teraz nie było takich efektów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka ATizequeM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Wywaliło ci bezpieczniki w rozdzielni czy w kotle ? Urządzenie wykazuje jakieś oznaki życia (np. działający LCD)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Wywaliło ci bezpieczniki w rozdzielni czy w kotle ? Urządzenie wykazuje jakieś oznaki życia (np. działający LCD)?Na rozdzielni. Oznaki życia ciężko stwierdzić, bo wywala korki jak tylko włącznik się da na ON. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Rozbierz od spodu, pewnie są śrubki jakieś i zejdzie Ci Pokrywa. Jak dostaniesz się pod pokrywę to sprawdź czy nie ma luźnych kabli, a może będzie widać co się uszkodziło. Zwarcie może robić też przełącznik. Będziesz miał dojście do kabli od grzałki, to i grzałkę sprawdzisz miernikiem. Tu masz przykładowy filmik. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiqqcHV_pbbAhUDaVAKHSo-CoIQtwIwAXoECAEQMQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DV6I-3FTDlo0&usg=AOvVaw38xoS2GRfCv4aIFXwcet75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi