jarekm Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Od okolo dwuch tygodni zainteresowałem się piwkiem własnej roboty . Narazie sporo czytam , oraz zamówiłem niezbędny sprzęt i to co trzeba do uwarzenia pierwszego piwka . Pozdrawiam jarekm Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez jarekm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Cześć trzymam kciuki za Twoja pierwszą warke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam. Na dzień dobry WIKI i jeśli Ci to pomoże Moje przemyślenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam i życzę powodzenia A jeżeli chodzi o piwko, to ja wolę PIWO, a do ważenia to potrzebna jest waga No i uzupełnij profil. Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez pako1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam ! Spróbujesz raz i zostaniesz już przy smaku prawdziwego piwa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 I ja witam, Kolejny piwowar. Jest nas naprawdę bardzo dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Dzięki miłe słowa Pierwszą warkę chyba zrobię w normalnym garze na kuchence gazowej , ale kolejne już pewnie na czymś "ala" takim http://www.speidel-behaelter.de/Braumeister.WMV .Wykonanie chyba nie jest bardzo skomplikowane . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jeśli faktycznie wykonasz coś podobnego proszę pochwal się tym dziełem na forum zrób foto reportaż prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Mówiąc ?ala takim ? miałem na myśli zasadę działania, a nie śliczne wykonanie i taki błysk . Tnąc koszty gar główny będzie z kegu 50 l nad reszta się pomyśli . Pewnym wzorem będzie dla mnie już wykonany przez jednego z Kolegów tego forum ,prototyp za co Mu wielkie dzięki i za publiczne udostępnienie pomysłu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 To się odwdzięcz i daj mu + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam Trochę to trwało . Dziś uwarzyłem pierwszą warkę . Oczywiście śrutowanie ,warzenie samodzielne . Piwko to Pale Ale 12 Blg . Problemów nie bylo. co wyjdze się zobaczy , czy nic po drodze nie popsułem .Ta warka uwarzona w normalnym garnku emaljowanym i kilka nastepnych też tak zrobię . Brak czasu na dokończenie kociłka zacierno - warzelnego . Pozdrawiam jarekm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi