migdal Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 warzyłem dziś koźlaka majowego Blg po zacieraniu 15 (18L) a po chmieleniu, w którym odparowaniem 3L otrzymałem 13Blg... pierwszy raz mam taki przypadek. wszystkie czynności wykonywałem tak jak przy poprzednich warzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 warzyłem dziś koźlaka majowego Blg po zacieraniu 15 (18L) a po chmieleniu, w którym odparowaniem 3L otrzymałem 13Blg... pierwszy raz mam taki przypadek. wszystkie czynności wykonywałem tak jak przy poprzednich warzeniach. Niemożliwe. Musiał być błąd pomiaru. Za pierwszym lub za drugim razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Takie rzeczy to tylko w erze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy_jb Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Koledzy w zasadzie wyczerpali temat:-) A Blg badałeś w takiej samej temperaturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fagot Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Jak pisał jimmy_jb, prawdopodobnie błąd pomiaru spowodowany temperaturą albo cud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 albo lokalne zachwianie grawitacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi