jacer Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Piwo uwarzone na drożdżach Windsor. piana: gęsta, drobna, jednolita, obfita, lekko przybrudzona, opadła do cienkiej warstwy, kolor: mętne, nalały sie drożdże, pomarańcz, zapach: owocowy, podobnie jak w poprzedniej wersji owoce, maliny, truskawki, smak: o dziwo mniejsza goryczka niż poprzednia wersja na Nottinghamach, smaczne, treściwe, wysycenie: ok, akuratne. Piwo bardzo smaczne. edit elroy: poprawiona nazwa browaru Kopyra Edytowane 3 Maja 2010 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 kolor: mętne, nalały sie drożdże, pomarańcz, (...) smak: o dziwo mniejsza goryczka niż poprzednia wersja na Nottinghamach, smaczne, treściwe, (...) Piwo bardzo smaczne. To jest właśnie dziwne. Piwo jest bardzo smaczne, ale kompletnie nie chciało się klarować (może była trochę za niska temp. i za szybko rozlewałem), ale w tym momencie piwo powinno się klarować, tylko powinno być dużo osadu. Drugim podejrzanym jest moim zdaniem dodatek słodu żytniego crystal. Z tą goryczką uzasadnienie mogłoby być takie, że w 2 z 3 przypadkach ściągnąłem z piany chmieliny z żywicami chmielowymi. Mogłoby być, gdyby nie to, że na Windsorach nie zdążyłem tego zrobić. Czyli powinno być dokładnie odwrotnie. :rolleyes: PS: w nazwie browaru, Kopyra powinno być wielką literą, bo tu chodzi o nazwisko, a nie nick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się