donio Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam, potrzebuje pomocy online, jestem na etapie gotowania brzeczki po wysładzaniu, wyszło 21 litrów, w temp 21 C 9-9,5 blg, ile trzeba odparowac zeby wyszło na poziomie 11 blg, Gdzie mozna znaleźć przelicznik wskazania blg w zależności od temeperatury, np w temp 40 C, sciagnalem promash, ale nie wiem gdzie to znaleźć w programie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 jeszcze jedno pytanie, gotowanie przez 60 minut, to od jakie temeperatury przyjmuje pojęcie że sie gotuje, wiadomo że trzeba najpierw osiągnąć temp bliską wrzeniu, jak mam 80 C to czas już liczę czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Jak pogotujesz z 1h, to spokojnie dojdziesz do 11blg. W ProMash szukaj Hydrometer Corection. Wcześniej w Option-Instrument Calibration, musisz wpisać 20C. Gotowanie liczysz od momentu gdy zawrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się