Stanczu Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Cześć, Kupiłem sobie lodówkę jak w tytule, sprzęt chłodzi jest cichy itp. ale nie ogarniam sterownika. Recz w tym że lodówka po podłączeniu schodzi usilnie do ~4 stopni i taką temp trzyma. Próbowałem już na wszystkie kombinacje coś zmienić w sterowniku: - przytrzymanie sel wyświetla wartość 4.0 (mryga) i zero reakcji na strzałki - przytrzymanie prg/mute pozwala wejść do kilkunastu opcji (dd, dr, e3 i inne dziwne pozycje) które po zaznaczeniu i naciśnięciu sel wyrzucają różne wartości. oczywiście żadnej nie da się zmienić. Miał ktoś do czynienia z takim programatorem? Strona producenta po wpisaniu service number daje wynik instrukcji do innego sterownika niż na mojej Dokładny model lodówki to: UKS 3600 index 20b / 628 Service nr 0914333-02 jest to linia Mediline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Próbowałeś po wciśnięciu sel i wejściu przytrzymać ponownie sel i wtedy zmienić nastawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 13 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Ponowne naciśnięcie przycisku wychodzi z opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 http://www.farnell.com/datasheets/1724025.pdf?_ga=2.154541176.1398104358.1539589440-1583606722.1539589440 Podobny sterownik poczytaj, sterowanie powinno być podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Też znalazłem instrukcję, ale inną. Dzięki, zobaczę później czy coś się uda zmienić // Sprawdziłem, niby temperaturę da się ustawić w zakresie 0-19.9 ale nie da się zaakceptować w żaden sposób wg tej instrukcji. Napisałem do producenta i zobaczę czy podeśle adekwatną instrukcję Edytowane 17 Października 2018 przez Stanczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja mam taki regulator. Jaki masz z nim problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Problem wygląda tak że zupełnie nie potrafie ustawić jakichkolwiek parametrów. Lodówka zchodzi do 4 stopni i nie wiem jak to regulować. Jak na razie spiąłem agregat bez termostatu i podłączyłem zewnętrzny termostat conrad ut200. Oczywiście wolał bym posługiwać się tym wbudowanym. Masz jaką insteukcję do noego. Niestety producent mi nie odpisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi