Kasspar Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Ja tam przelewam od razu po cichej do butelek a reduktora osadów nie posiadam. ciągłe przelewanie z jednego zbiornika do drugiego nie jest zbyt dobre bo niepotrzebnie napowietrza się piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlos Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 tak też zrobię cukier lub glukozę do butelejk i prosto z kranu niestety nie zabutelkowałem w niedzielę bo pojawili się mili niezapowiedzeni więc czasu zbrakło mam nadzieję że nic się nie stanie fermentator z BA zasłonięty pezed słońcem w piwnicy w temp ok 18-20°C ani razu nie otwarty piwka nie smakowałem ( tego zabutelkowanego) czekam na specjalną okazję mianowicie na dniach powinna przyjść na świat dzidzia więc okazja będzie przednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Udao mi się uratować 4 butelki z ostatniego warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się