Raphop Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam wszystkich. Jestem początkującym piwowarem domowym, jest to mój pierwszy post na tym forum. Ostatnio zakupiłem zaparzacz do herbaty wykonany jest tylko i wyłącznie ze stali nierdzewnej. Domyślam się że można go spokojnie użyć podczas chmielenia brzeczki lecz zastanawiam się czy można użyć go również podczas fermentacji cichej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) 31 minut temu, Raphop napisał: Witam wszystkich. Jestem początkującym piwowarem domowym, jest to mój pierwszy post na tym forum. Ostatnio zakupiłem zaparzacz do herbaty wykonany jest tylko i wyłącznie ze stali nierdzewnej. Domyślam się że można go spokojnie użyć podczas chmielenia brzeczki lecz zastanawiam się czy można użyć go również podczas fermentacji cichej? 10 granulek i będzie pełen, a jak napęcznieje to nic nie odda Edytowane 4 Listopada 2018 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raphop Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Teraz, anteks napisał: 10 granulek i będzie pełen No tak z chmielem będzie ciężko ale myślałem też, np o skórce pomarańczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Bez sensu. Mało się tam zmieści. A jak będzie zbite w kupę (cokolwiek to by nie było) nie odda tyle ile byś wrzucił luzem. Ja bym sobie darował. A skórkę pomarańczy nie jest trudno odfiltrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raphop Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Okej dzięki panowie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Wszystko zależy od rozmiaru, są zaparzacze o średnicy 7,5 cm co przy nie za dużej ilości przypraw mogłoby być dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi