tmi Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Cześć Wszystkim! Jakoś ciągnie mnie do robienia czegoś poza to co można bez trudu dostać, w taki sposób robię swoje wino i piekę własny chleb, od dłuższego czasu (pare lat...) chodzi mi po głowie własne piwo. Z tym już niestety znacznie więcej roboty niż przy tym co do tej pory robiłem, ale spróbuje. Poza tym jestem z okolic Częstochowy i Wielunia, czy znajdzie się gdzieś w tych rejonach dobra osoba, która dała by spróbować prawdziwego piwa?, chciałbym spróbować jak w ogóle smakuje prawdziwe piwo, a może to co jest sprzedawane w sklepach pod nazwą "piwo" faktycznie nim jest?... HEJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Witam na forum. Na pewno ktoś z forumowiczów poczęstuje Cię swoim piwem, a wtedy.......nie będziesz miał odwrotu, zaczniesz warzyć. Więc już teraz życzę Ci wielu udanych warek, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Witaj, Spróbować możesz na pewno w Żywcu (18-19 czerwiec) lub pewnie w Częstochowie w nminibrowarze. Ogólnie robimy piwa, które podobne są do piw z minibrowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 12 czerwca robimy w Częstochowie m.in. pokaz warzenia piwa wraz z degustacją piw domowych, jeżeli do tej pory jakoś wytrzymasz - zapraszamy! http://www.bractwopiwne.pl/artykul/9889_i-czestochowski-konkurs-piw-domowych--torby-piwowara-i-style-piwne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Witam Z piwem wcale nie jest więcej pracy niż z winem. Piwo Twój trud wynagrodzi Tobie o wiele wcześniej niż wino. Piwo jest wyśmienite do picia już po 2 miesiącach od daty warzenia czyli ok. miesiąc po zabutelkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi