Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Kolor ciemnobrązowy, piwo mgliste. Piana bardzo trwała, drobno-pęcherzykowa, pozostająca na szkle i gruba czapa pozostała do końca spożycia. Zapach słodowy, karmelowy. W smaku podobnie, słodowy, karmelowy, kawowy, który przechodzi na chmielowy ładnie podkreślony. Ogólnie to rewelacyjny ciemniak. Super się go pije a piana bombowa!!! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) #74? A pamiętasz może czy na kapslu była metka #74.1? Edytowane 11 Maja 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) No i to są skutki braku (niewystarczającego) opisu piwa edit: chodzi oczywiście o brak etykiety lub wyraźnego oznaczenia piwa Edytowane 11 Maja 2010 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie pamiętam. Ale jeśłi było by.1 to bym napisał. A w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Bo od czasu do czasu zdarza mi się w uBrowar Infam popełnić jakąś warkę i wg moich zapisków #74 to właśnie robiony u Infama porter. A #74.1 to był ciemniaczek po tym porterze. I coś mi się własnie kojarzy, że w Brennej właśnie takie piwo Ci dawałem. Tak więc dzięki za miłą ocenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) No to się wyjaśniło. Jak ciemniak to ciemniak. Czyli to Twoja robota Stasiek? Edytowane 11 Maja 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Czyli to Twoja robota Stasiek? Ano moja. Na zlocie chyba tylko Admiro i moje piwa miały metki na kapslu. Tak więc jeśli nie ma na metce napisu ADMIRO, to możesz przyjąć że to piwo ode mnie. Oznaczenia na metce: S<numer> - to piwa warzone u mnie w domu, X<numer> - to warzone u Infama. Obok numeru warki jest z reguły blg (ten ciemniaczek miał ok 9blg), a poniżej data butelkowania (w formacie RR.MM.DD). W moim wątku jest "spis treści" - co prawda data tam, to data warzenia, ale numer warki na kapslu powinien się zgadzać. Sorry, że bez etykiet. Na bardziej "umówione" wymiany naklejam coś w stylu informacyjnej etykiety. Te miały "pójść" na bieżąco w Brennej, więc nie przyklejałem. A że nie poszły, to rozdałem. Edytowane 11 Maja 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A kapsel też z Królewskiego? Przyznam że nie pamiętam co i jak, bo ostatnio sporo się piwa przewinęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A kapsel też z Królewskiego? Tak. Wszystkie ostatnio (przynajmniej od roku) piwa butelkowane u Infama były kapslami od królewskiego. Ale już się niestety kończą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 NO to jestem ciekaw co jeszcze jest Twoje, bo odgórnie zaliczyłem wiadome kapsle jako Infama piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) NO to jestem ciekaw co jeszcze jest Twoje, bo odgórnie zaliczyłem wiadome kapsle jako Infama piwa. No bo właściwie to te piwa "szły" na konto uBrowar Infam, tylko piwowar był Stasiek. A;e generalnie jeśli jest metka i: jeśli nie ma na metce napisu ADMIRO, to możesz przyjąć że to piwo ode mnie. Następnym razem (znaczy się pewnie Żywiec) obiecuję przykleić jakieś informacyjne etykiety. Edytowane 11 Maja 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 NO to jestem ciekaw co jeszcze jest Twoje, bo odgórnie zaliczyłem wiadome kapsle jako Infama piwa. No to Staś narozrabialiśmy To już druga pomyłka (wcześniej u Jkocurka). W Brennej część piw miałem z etykietami (tak gwoli tłumaczenia się). Ostały się jednak na koniec jakieś bez etykiet. Ale te moje na każdym kapslu miały napis Infam i styl. I to właśnie takie mogły się trafić Tobie Pieronku (wybacz, następnym razem wymianę będę robił na początku imprezy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Infam czy Twoja warka 74 to Cianias? Jeśli nie to Staśka i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie, to nie moja warka. Piwowar - Stasiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi