Roy_Batty Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Witam. Mam kilka kilogramów ześrutowanego słodu po terminie (pale ale, monachijski 1). Termin przydatności był do końca października 2018. Całość nieotwierana (ale to pewnie bez różnicy). Czy taki przeterminowany słód uda się zatrzeć?. Pal licho wydajność, mogę dać go więcej. Czy piwo zrobione z takich surowców będzie niesmaczne?. W planch miała być kolejna AIPA. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 spokojnie, jak nie trzymałeś w wilgoci i nie spleśniał nie zatęchł to nic się stać nie powinno. Ja to chyba w życiu na termin słodu nie patrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Po terermini to on bedzie za rok:p. Spokojnie uwarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Warzyłem 2 lata po terminie i było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Rozpakuj i poniuchaj. Jak suchy i nie smierdzi to do gara. Anteks ma racje, terminy przydatnosci sa baaardzo orientacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy_Batty Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Za poradą sprawdziłem słód. Jest suchy, pachnie bardzo przyjemnie, zbożowo, wręcz zachęca do warzenia. Będzie kolejna warka :). Dziękuję wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ja ostatnio warzyłem z ześrutowanego słodu przeterminowanego o rok. Nic niepokojącego nie wyszło. Wydajność porównywalna ze świeżym słodem. Jeżeli suchy i nie śmierdzi, to dawaj do gara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ładuj do kadzi. Teoretycznie aż prosi się o jakiegoś prawilnego Saisona, Farmhouse czy inne Rosanke - warzony z resztek surowców, na koniec sezonu napitek dla żniwiarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się