eltomek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Zrobiłem trzeci w życiu starter, tym razem FM25, wg instrukcji, w kolbie gotowałem nad gazem brzeczkę do startera, więc musiała być dobrze wysterylizowana. Po 35h kręcenia startera zaczęło się pienić, więc wyłączyłem i wstawiłem do lodówki. Zapachy już wtedy były lekko podejrzane, teraz po sedymentacji pojawiło się trochę jajek, siarkowodoru. Czy to efekt fermentacji, czy zepsuty starter? Dziś w nocy planowałem zadać go do belga i już sam nie wiem, rzadko wącham wcześnie fermentujące piwo, więc nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w temacie. Edit: na przyszłość powinienem lepiej poszukać: Edytowane 16 Grudnia 2018 przez eltomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się