Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 A np dlaczego Wes dałeś suchy a nie np płynny jak resztę ? Jakaś różnica ? A czego do refermentacji używasz? Glukoza czy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiegarz5 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Bo suchy jest podobno o te 10% lepszy od płynnego. No i chciałem też podbić w ten sposób ekstrakt. Glukozy, ale do lagera, który teraz jest na cichej, zamierzam użyć dropsów. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez ksiegarz5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 no ja cały czas glukoze daje a ten słód palony to śrutowany był czy cały ? z tego PB ze śliwką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiegarz5 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Jest tańsza, to fakt, ale chciałem spróbować czegoś nowego. Śrutowany. Kupowałem go na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Tez kiedyś o nich myślałem ale w sumie nie wiem jakos mi z głowy wyleciały i zapomniałem ? no ja akurat kupiłem wszystko w alepiwo czy jakoś tak bo inne późno wysyłają , ta śliwkę muszę jeszcze później dokupić tylko no i niestety ze względu na inne wydatki mogłem pozwolić sobie tylko na polowe tego co tam napisałeś wiec to będzie warka mini ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiegarz5 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zawsze możesz sobie odpuścić gotowanie śliwek i od razu dać je na cichą. O.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Wrzucę 10 g marynki i tego sazza i gotuje 60 min , wyławiam to i dodaje kolejne 10 g marynki na 20 min , dobrze to rozumiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Chyba tak zrobię bo jak pisałeś ze jednak po gotowaniu gdzieś ten aromat uciekł i dodałeś na cicha to tez tak właśnie myślałem aby tylko na cicha dać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiegarz5 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Nie, nic nie wyławiaj. ? Jak tylko ekstrakt/brzeczka zacznie się tobie gotować, wrzucasz odmierzony chmiel. Odliczasz 60 minut od momentu gdy go dodałeś, a na 20 minut przed końcem warzenia dodajesz ostatnią porcję. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez ksiegarz5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebelion Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Rozumiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się