Jump to content

Saison z dodatkiem owoców


Marek K.

Recommended Posts

Szanowni,

 

Ułożyłem następujący zasyp na lekko wędzonego saisona:

 

Pszeniczny 2 kg (albo niesłodowana pszenica)

Pilzneński 2 kg

Viking Malt Wędzony jabłonią 0.5 kg

CastleMalting diastatic 0.5 kg

 

Do tego 50 gramów chmielu i drożdże Fermentis Be-134, ale bardziej chciałem zapytać o wymyślony przeze mnie dodatek: dwa kilogramy grillowanych jabłek kwaśnych odmian dodanych pod koniec gotowania. Widzę je jako dość grube, płaskie plastry.

 

Czy to według Was ma rację bytu?

 

Pozdrawiam!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.