eltomek Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Niby trochę tych warek za sobą mam, ale ciągle sporo nie wiem. Zacząłem zastanawiać się czy takie pienienie się brzeczki w wężu powoduje jej napowietrzanie (zlewanie filtratu). Na filmie widać dość mocne ruchy mimo, że przepływ jest naprawdę niewielki (max 1l/minutę). Dzieje się tak, gdy wąż nie może się odpowietrzyć, czyli końcówka jest zanurzona w dolnym zbiorniku. Kiedyś zlewałem tak, że brzeczka zlewała się na lustro/powierzchnię brzeczki, ale ciurkało i myślałem, że właśnie wtedy się napowietrza. Walczyć z tym, czy olać? Jakie macie patenty na to? Pozdrawiam! eltomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja z tym walczę. Zatykam na chwilę palcem wylot węża i zakręcam zaworek, czekam aż się całe powietrze zbierze przy zaworku, unoszę cały wężyk powyżej poziomu zaworku i odkręcam zawór z powrotem i opuszczam delikatnie wąż na dół. Zanurzam wąż w brzeczce i odtykam palec z węża Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Pałka Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 a może masz nieszczelność na połączeniu węża i kranu i ssie ci powietrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Sam kranik też może być nieszczelny. Ja dawno temu zrezygnowałem z plastikowych kraników, kupiłem stalowy zawór, który służy mi od lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi